Prekëse! Historia e luanit që bëri të lotojnë më shumë se 50.000.000 njerëz! (video)

Në 1969-ën, John Rendall dhe Ace Bourke panë një luan të vogël në vitrinën e Harrod në Londër.
Pa hezituar dhe pa humbur kohë, vendosën ta blejnë dhe ta rrisnin vetë, edhe pse jetonin në një apartament të vogël në qendër të Londrës. E pagëzuan me ermin Christian dhe menjëherë e bënë pjesë të pandarë të familjes. Qëllimi i tyre nuk ishte ta mbanin përgjithmonë, gjë që ishte e pamundur për shkak të rrethanave ku jetonin në një metropol të madh, por ta kthenin atë pas një viti në ambientin e tij natyral në Afrikë. Gjatë gjithë kohës i ofruan dashuri pa kufi luanin, po ashtu edhe ai ia shpërblente me të njëjtën monedhë.
Bashkë jetonin, bashku hanin dhe bashkë luanin duke i dhuruar njëri tjetrit ndjenja pa fund, që dilnin mbi instinktet e tij të egra. I deshi dhe e donin pa kufi, ndërsa brenda pesë muajve u kthye në epiqendre e gjithçkaje, u prezantua në dhjetëra emisione, madje u shkrua dhe një libër për dashurinë e tyre. Deri kur erdhi ora vështirë e lamtumirës dhe Christian u gjend në një kopsht zoologjik në Afrikë, me qëllim që t’i bashkohej dalë nga dalë jetës së tij natyrale.
Luani i vogël, që tashmë ishte rritur u bë kryetari i kopesë se luanëve në ambientin e tij, gjeti dhe luaneshën e zemrës. Por, dy miqtë e tij të vjetër, i mori malli dhe deshën ta vizitonin atë atje ku jetonte pas shumë kohësh. Kur arritën në parkun kombëtar, ku luanët jetonin të lirë në territorin e tyre, përgjegjësit e parkut këshilluan dy miqtë e Christian (luanit) që të mos shkojnë ta takojnë atë, qoftë edhe nga larg, pasi ai tashmë ishte një kafshë e egër dhe përbënte rrezik për jetën e tyre. Por John dhe Ace vendosën ta marrin këtë risk.
Shkuan pra të takojnë Christian dhe u gjendën para një surprize: Jo vetëm që luani i njohu, por u tregoi dashuri shumë të madhe ashtu siç ata dikur. Për Christian nuk kishte rëndësi nëse ishte një kafshë e egër me instinkte të egra! Rëndësi kishte se të dy miqtë i kishin falur atij dashuri të pastër dhe të çiltër dhe këtë nuk mund ta harronte me asgjë. Sikurse për ta nuk ekzistoi kurrë si një kafshë e egër dhe as e panë ashtu. Ishte Christian, luani i tyre. Dhe ai kështu i priti, si Christian luani i tyre. Vetëm se këtë herë solli me vete dhe bashkëshorten (luaneshën) që ta njihnin…/alb-observer.com/
Kështu, video e dy miqve bëri xhiron e botës dhe bëri të lotojnë më shumë se 50.000.000 milion njerëz: